Helpt organisaties succesvol te zijn door het strategisch inzetten van leren en ontwikkelen

Over Inge Westerdijk

Ontwikkeling stopt nooit

Daarom help ik je graag bij de groei van de organisatie

Hoe vergroot je de aantrekkingskracht van je organisatie?

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers met voldoening hun werk doen en niet leeglopen op het werk? Dat ze vitaal blijven? En hoe zorg je ervoor dat de organisatie proactief kan reageren op ontwikkelingen in het veld? Het zijn vragen waar veel HR-afdelingen mee worstelen. Ik ben er van overtuigd dat een doordacht beleid voor leren en ontwikkelen het antwoord op deze vragen kan geven.

Ik bied

Ontwikkelperspectief

Je wilt niet dat medewerkers in een burn-out belanden, dat zij vroegtijdig vertrekken of dat de juiste mensen kiezen voor een andere partij. Het zijn de grootste pijnpunten van HR-professionals en leidinggevenden. Leren en ontwikkelen met oog voor talent, autonomie, meesterschap en zingeving maakt dat medewerkers zich willen verbinden. Het zorgt voor een groeimindset. Organisaties die ontwikkelperspectief bieden hebben een ruime voorsprong.

Leren en ontwikkelen onderscheidend toepassen

Onderzoek toont aan dat het belangrijk is om te investeren in learning & development. En dat is meer dan de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan trainingen. Voor veel leidinggevenden is dit onbekende materie. Leren en ontwikkelen 2.0 implementeren in de organisatie is een specialisme. Ik kan op de juiste manier prikkelen en adviseren. Met een onderscheidende en effectieve strategie, inspirerende sessies en zorgvuldig advies.

Ervaringen van opdrachtgevers

Ik heb Inge leren kennen als een top-professional. Inge vreet zich in no-time in de dynamiek van de organisatie en weet niet alleen inhoudelijk een ijzersterk programma op te zetten. Zij neemt met haar enthousiasme en open blik de hele organisatie stap voor stap mee naar het einddoel en blijft daarbij duidelijk over risico’s en vorderingen.

Felice Manshanden – Talent en organisatie-ontwikkelaar, Nobleo Technology

Inge communiceert helder en zorgvuldig en is flexibel, stimulerend en hartelijk. Ze heeft bij ArtEZ Academie voor Theater & Dans een waardevolle bijdrage gegeven aan de ontwikkeling van community-denken.

Eva van der Molen -procesleider, adviseur en toezichthouder in het onderwijs

Ontwikkeling als rode draad

door mijn leven

Twintig jaar ervaring in bedrijfsleven, overheid en semi-overheid heeft mij laten zien hoe belangrijk ontwikkeling is, voor mijzelf en anderen.  Als mens blijf je fris, de organisatie kan bloeien en is succesvol. Leren en ontwikkelen zit bovendien in mijn DNA. Als kind uit een onderwijsfamilie is het een rode draad in mijn leven, studie en loopbaan. Ik ben leergierig van nature en ken de laatste ontwikkelingen in mijn vak.

Positieve benadering

Een positieve benadering van de mens, met de focus op het werken vanuit sterke punten is wat mij drijft. Ik wil dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen en de regie heeft over zijn of haar  eigen loopbaan. Dat maakt gelukkig en daar ondersteun ik mensen graag bij. Ik houd van verbinding. Met een opdracht, met een doel en vooral met de mensen waar ik mee werk. Als opdrachtgever zie je dat terug in mijn aandacht voor een professionele en plezierige werkrelatie en mijn positieve benadering van de casus. Mijn leergierigheid en liefde voor het verbinden van de theorie met de praktijk maakt dat je altijd goed onderbouwde, actuele sessies en adviezen krijgt.

“If we did all the things we are capable of doing,
we would literally astonish ourselves”

Thomas Edison

Goede communicatie

helpt

Naast learning & developmentspecialist ben ik communicatiedeskundige. Het belang van communicatie in de ontwikkeling of implementatie van beleid wordt nog wel eens onderschat. Ik heb gemerkt dat mijn communicatiekennis helpt in het creëren van draagvlak, het overtuigen van betrokkenen en het ophalen van behoeftes in de organisatie, want communiceren doe je ook met de oren.

Werkwijze

Mijn primaire doel is om opdrachten op een plezierige, samenwerkingsgerichte manier, tot een succesvol einde te brengen. Wanneer een opdracht klaar is, ben ik je niet vergeten. Ik vind het belangrijk dat mijn werk duurzaam resultaat oplevert, daar zet ik me voor in.

Samenwerking

Ik werk samen met andere L&D-adviseurs, e-learningontwikkelaars en (team)coaches. Zo is er achtervang indien nodig.

Ontwikkelinge

in het kort

E

learning & development en communicatieprofessional

E

verbinder & ‘mensenmens’

E

analytische denker & daadkrachtige doener

E

teamspeler

E

vlotte schrijver

E

hoog gevoel voor kwaliteit

E

soepel schakelend op verschillende niveaus in organisaties

Ontdek welke kansen er liggen voor jouw organisatie op het gebied van leren en ontwikkelen.

In een gratis adviesgesprek laat ik je de kansen zien voor jouw organisatie. Plan deze direct bij me in.

OntwikkelINGE learning & development | Learning & developmentspecialist
Willem van Kleefweg 7 | 6861 CA Oosterbeek
06-51703167 | inge@ontwikkelinge.nl

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring 

BTW nr NL001416151B29 | KvK 66469090