Helpt organisaties succesvol te zijn door het strategisch inzetten van leren en ontwikkelen

Opdrachtgevers

Een selectie

Samen komen tot de beste leeroplossing

Strategisch L&D-traject

Voor NTS System Development, divisie Development & Engineering heb ik een strategisch L&D-traject opzet voor de high-qualified engineers. Performance- en talentgericht. Op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. In de implementatie hebben we veel aandacht voor het vormgeven van informeel leren, het werken aan een lerende organisatie, het implementeren van mentorship en coaching.  Daarbij hoort het faciliteren van sessies met managers en engineers, het trainen van groepen en het verzorgen van de communicatie over het traject. Dit traject krijgt vorm samen met subject-owners zodat de borging geregeld is.

Interim teamcoördinator

Bij Aeres Hogeschool Wageningen vervul ik de interim rol van teamcoördinator Marketing & Communicatie. In het team van 5 communicatieadviseurs heb ik naast coördinerende taken ook een coachende rol en ben ik strategisch communicatieadviseur.

Strategisch L&D-traject

Nobleo Technology wilde investeren in strategisch learning & development zodat zij haar medewerkers langer kan boeien en gemakkelijker kan werven. Ik maakte een advies voor deze internationale, hoogopgeleide groep engineers in projecten en consultancy, mechatronica en embedded software. Vanuit de filosofie van talentontwikkeling en zelfsturing heb ik een talentgericht programma opgezet voor onboarding en ontwikkeling van professionals. Zowel advies en als implementatie daarvan. Zoveel mogelijk in samenspraak met bestuur, directeuren, managers, coaches en uiteraard de doelgroep zelf: systeemengineers, -architecten en projectleiders.

Trainingen community-denken en communicatie-bewustzijn

Bij ArtEZ Theater en de ArtEZ Dansacademie heb ik managers en docenten geadviseerd, getraind en gecoacht in communitydenken en hun rol als boegbeeld naar buiten. Hoe kan je communicatie vanuit je opleiding strategisch inzetten en de kring van ambassadeurs vergroten? Wat vraagt dit van jou en wat kan je zelf doen, aanvullend op de rol van de afdeling Marketing & Communicatie?

Voor het ArtEZ Conservatorium verzorgde ik sessies omgevingscommunicatie voor drie docententeams van het ArtEZ Conservatorium en gaf een tweedaagse training aan medewerkers over communicatie, studentenwerving en onderlinge samenwerking.

Teamsessie over samenwerking

Voor het team Marketing & Communicatie van Aeres Hogeschool ontwierp en faciliteerde ik een tweedaagse teamsessie over samenwerking, teamrollen, kwaliteiten en de inhoudelijke vertaalslag naar het werk.

Opdrachten 

in samenwerking

Talentontwikkeling voor communicatie-professionals

In ons bedrijf Westerdijk & Schreur verzorg ik met Abeke Schreur talentontwikkelingstrajecten voor communicatieteams. Dat zijn programma’s bestaande uit trainingen en een online academie waarmee een communicatieteam het beste uit zichzelf haalt. Daarbij kunnen medewerkers en leidinggevenden zich ook laten coachen in het talentgericht werken.  Opdrachtgevers zijn:

HKU, Hogeschool voor de kunsten Utrecht – Rijksvoorlichtingsdienst – Aeres Hogeschool – HvA, Hogeschool van Amsterdam – Cover, netwerk van communicatieprofessionals in de woningcorporatiesector.

Strategie, coaching en training

Met talentcoach en organisatieontwikkelaar Felice Manshanden werk ik in L&D-trajecten samen in sessies en trainingen voor leidinggevenden over ontwikkel- en talentgericht werken.

Ontdek welke kansen er liggen voor jouw organisatie op het gebied van leren en ontwikkelen.

In een gratis adviesgesprek laat ik je de kansen zien voor jouw organisatie. Plan deze direct bij me in.

OntwikkelINGE learning & development | Learning & developmentspecialist
Willem van Kleefweg 7 | 6861 CA Oosterbeek
06-51703167 | inge@ontwikkelinge.nl

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring 

BTW nr NL001416151B29 | KvK 66469090